Részletes ismertető

Elöljáróban kérjük tekintse meg a Kangen víz gép gyártójának (Enagic) japán gyárában készült videó filmjét.

A fenti film a Kangen víz gép gyártójának üzemében készült. A film jelenleg angolul elérhető, feliratozása készítés alatt áll. A film önmagáért beszél.

Részletes Adatok a Kangen vízgépről

FELSZERELÉS
A gép felszereléséhez szükség van egy vízcsapra, valamint egy konnektorra, 2m távolságon belül. (Távolabb levő konnektor esetében hosszabbítóra is szükség lesz.) A gépet a konyhai vízcsapra kell szerelni, mivel onnan van ellátva vízzel. A gyári csomagban nagyon sokféle adaptert adnak a gép mellé, és ezzel minden vízcsapra könnyen felszerelhető. Nem kell hozzá vízvezeték szerelő, egyszerű fel- és leszerelni is. A vízcsap eredeti funkciója is megmarad, tehát továbbra is használható marad mosogatásra.

Fogyasztás
A gép nem fogja jelentősen megnövelni a villanyszámlát, mivel a fogyasztása bekapcsolt, de nem üzemelő (azaz nem folyik a víz) állapotban 3-4 Watt, ami napi 2 Ft azaz kettő Ft villanyszámla többletet jelent. Amikor üzemel is, akkor a fogyasztása maximum 230 Watt, ami egy átlagos szobai világításnak (2-3 db villanykörte) felel meg. Ez csak addig tart, amíg vizet engedünk ki a gépből, tehát ez naponta csak néhány perc, esetleg 10-20 perc. Napi 15 perc használat a villanyszámlában kb. 52 Ft-ot jelent havonta.
A vízszámlát csak annyiban növeli meg, hogy több vizet fogunk a csapból (persze a gépen keresztül) kifolyatni, és ezt ki kell majd fizetnünk. Ennek a költsége nem éri el a havi 1000 Ft-ot, és itt napi 30 liter vízzel számoltunk. Elmondható, hogy még a legdrágább ivóvízzel rendelkező helyeken sem haladja meg 1 m3 (1000 liter) víz ára az 1000 Ft-ot.

Szűrőbetét
A gépben a titán/platina ionizációs kamra mellett található egy vízszűrő egység is. Ebben központi szerepe a szűrőbetétnek van, amelyet 12000 liter átfolyt víz után kell cserélni. Ez normál használat mellett, 4 tagú család esetében, napi 50 liter víz fogyasztásával számolva 8 hónapig elég. A gép erről a kijelzőjén keresztül, és szóban is tájékoztat. A szűrőbetét ára 60 illetve 80 Euró (16.800,- Ft illetve 22.400,- Ft) attól függően, hogy a magas minőségűt, vagy a kíváló minőségűt válasszuk. Ahol rosszabb minőségű az ivóvíz, oda a drágább szűrőt javasoljuk. A szűrőbetét Magyarországon raktárról kapható, nem kell emiatt a német céghez rendelést leadni. A gép által készített víz ára így literenként (az ivóvíz, a szűrőbetét és az energia ára) kevesebb, mint 3 Ft. Nem nehéz kiszámolni, micsoda megtakarítást jelent ez annak, aki rendszeresen ásványvizet vásárol. A műanyag palackok problémáját nem is említem.

TISZTÍTÓPROGRAM
A gép bizonyos időközönként öntisztítást végez, ami azt jelenti, hogy 20-30 másodpercig folyatni kell a vizet, de más teendő nincs. Ilyenkor a lerakódott szennyeződések ezzel a vízzel együtt távoznak, így ezt a vizet nem lehet elfogyasztani. Ezt sípoló hang jelzi, valamint a kijelzőn is felirat figyelmeztet erre. Az öntisztító program nagyon hasznos, mivel más gépek folyamatosan tisztítják magukat, és ezzel a szennyeződések abba a kifolyó vízbe kerülnek, amit utána megiszunk. Ezt a konkurens gyártók előnyként próbálják feltűntetni, pedig nem az.

KÜLÖN TISZTÍTÁS
Fentieken felül a víz keménységétől függően egy speciális tisztítópatron segítségével egy teljes tisztítás elvégzése ajánlott. Ez nagyon hasznos, mivel a gép teljes belső részét érinti a befolyó csővezetéktől egészen a kifolyó csővezeték végéig. Teljes és komplett tisztításról van szó, aminek az eredménye egy ismét vadonatúj gép. A tisztítás úgy zajlik, hogy a gépben áramtalanított állapotban a vízszűrő betétet kicseréljük a tisztító patronra, felhajlítjuk a kifolyó csövet, hogy azon át se tudjon távozni a gépből a víz, majd teleengedjük a gépet vízzel ezen a tisztító patronon keresztül a vízcsap kinyitásával. Ezután 5 órán át állni hagyjuk. A tisztító patronban található citromsav (nem agresszív természetes anyag) kioldódik, és mindenhonnan leoldja a lerakódásokat, vízkövet. Ezután néhány percen át folyatjuk a vizet, hogy kimossuk a citromsó oldatot és a szennyeződéseket. Majd mindezek végén visszahelyezzűk az előzőleg eltávolított szűrőbetétet, és ezzel kaptunk egy vadonatúj gépet, ami teljesen szennyeződésmentes. Ez a tisztítási módszer egyetlen más géphez sincs kialakítva, pedig ahol sötét helyen víz marad, ott előbb utóbb baktériumok fognak tenyészni, és ez a tisztítás nagyon is kívánatos. A tisztítópatron szett (24 db) éves költsége 26 Euró (7.000,- Ft), a tisztítást 2 hetente érdemes elvégezni, a víz keménységétől függően, illetve ki-ki a saját belátása szerint.

GARANCIA
A gépre 5 év teljes körű és korlátozás mentes garancia van. Mindkét szó nagyon fontos. A teljes körű alatt az értendő, hogy a kifolyó víz pH és ORP értéke garantáltan megegyezik azzal az értékkel, ami a gép vadonatúj állapotában volt. A korlátozás mentes alatt az értendő, hogy a garancia akkor is érvényes, ha valaki naponta 30 vagy 3000 liter vizet készít a géppel. Mindkettő nagyon fontos, mert más gyártók, ha adnak is 5 év garanciát, az apró betűs részben korlátozásokat tesznek, amelyek megszűntetik a szavatosságot, még a garanciális idő előtt. (Már megvan az első olyan ügyfelünk, aki párszázezer Forintos koreai gépet vásárolt másfél évvel ezelőtt, és most arra kényszerült, hogy a Kangen gép mellett döntsön, miután a másik gépe rendkívüli módon “legyengült”, és a garanciájába ez nem tartozott bele. Tehát nem szabad bedőlni a hangzatos marketing szövegnek, meg kell vizsgálni az ionizációs kamra méretét és a gép teljesítményét és a vízgarancia meglétét. Ne feledje, egy autónál is ezt tenné.)

SZERVIZ
A gépet javítani jelenleg Németországban lehet, az ügyintézésben, és a javítás alatti cseregépben a magyarországi képviselet áll rendelkezésére. Tavaly november óta máig (2009 júliusa) meghibásodás nem történt Európában.

MINŐSÉG
A Kangen berendezés egyedülállóan orvosi műszer. Azért egyedülállóan, mert más gépek gyártói is ugyanezt állítják, de állításukat nem tudják dokumentumokkal igazolni. Az orvosi műszer minőségi kategóriát ugyanis csak az a berendezés kaphatja meg, amelynek gyártója rendelkezik az ehhez szükséges minőségi rendszerrel, és a gyártáshoz orvosi minőségű (tisztaság 99.999%)alapanyagokat használ fel. Ez utóbbi nagyon lényeges. Nagyon speciális minőségi igények ezek, és az Enagic ezzel a berendezéssel túl is teljesítette ezeket az elvárásokat. Minden egyes berendezést egy adott személy készít el kézzel, elejétől a végéig, az utolsó tesztig. Ezek az emberek magasan képzett mérnökök, nem pedig futószalag mellett dolgozó kínai betanított munkások. Ez tükröződik a Kangen víz minőségében, és a berendezés egyedülállóan alacsony meghibásodási arányában. A gépet Japánban, Osakában gyártják, és nincs a világon máshol gyártó üzeme az Enagicnak. Csak nyersanyagokat vásárolnak, minden alkatrészt házon belül állítanak elő, nincsenek külső alkatrész beszállítóik. Ezért tudnak a minőségre 100%-ban odafigyelni, és ezért van az, hogy a Kangen gép elismerten az iparág legjobb minőségű gépe.

ÖSSZEHASONLÍTÁS
A Kangen gépet szívesen hasonlítjuk össze más gépekkel, mert tudjuk, hogy ez a legjobb. A többiek is tudják ezt, de az övék olcsóbb, és ezért elsőre vonzóbb lehet. A Magyar ember azonban nem a legolcsóbbat keresi, hanem a megbízhatóság, élettartam, minőség alapján dönt. Ha ennek ellenére a legolcsóbbat veszi meg, akkor nem tehet róla, becsapták a reklámmal. Ne tartozzon a becsapott emberek közé, szerezzen adatokat, olvassa el az összehasonlítást!

Honlapunk a felhasználói élmények javítása és a zavartalan működés érdekében sütiket használ. További információt az adatkezelési tájékoztatóban olvashatsz.